donderdag, 7. februari 2008 - 9:55

Weert plaatst 'menuborden' tegen uitgaansoverlast

Weert

De gemeente Weert gaat ‘menuborden tegen uitgaansoverlast’ plaatsen. Op het menubord staan de overtredingen vermeld met daarbij de bedragen die verschuldigd zijn als men wordt geverbaliseerd tijdens een avondje stappen.
Het eerste bord zal 13 februari op de Oelemarkt worden geplaatst, meldt de gemeente.

Op de borden staat onder andere wat het je gaat kosten als je je schuldig maakt aan openbare dronkenschap (€ 50,-), wildplassen (€ 75,-), hinderlijk gedrag (€ 75,-), baldadigheid (€ 130,-) en het opgeven van een valse naam (€ 190,-).

Er worden binnenkort nog 4 van die borden geplaatst in en nabij het uitgaansgebied in de omgeving van de Oelemarkt, zodat de overtredingen met bijbehorende boetes voor het uitgaanspubliek duidelijk zichtbaar zijn.

Het plaatsen van de ‘menuborden’ vloeit voort uit de afspraken die zijn gemaakt in het kader van het project Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU) en het in dat verband in september 2006 ondertekende horecaconvenant. Het idee voor plaatsing van de borden is afkomstig uit het reguliere overleg tussen horeca, gemeente, politie, ggz (instelling voor geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg), taxibranche en centrumbewoners.
Provincie:
Tag(s):