donderdag, 28. augustus 2008 - 14:21

Weert stopt met collectieve ziektenkosten-verzekering voor minima

Weert

De gemeente Weert sluit vanaf 2009 niet langer een collectieve ziektekostenverzekering voor haar minima. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders onlangs besloten. Het Clienten Platform Minima heeft hiermee ingestemd.

In 2006 heeft de gemeente Weert voor een collectieve ziektekostenverzekering gekozen zodat haar minima niet onverzekerd konden raken door premieschuld en zodat zij konden profiteren van een collectiviteitskorting. Omdat mensen inmiddels niet langer onverzekerd kunnen raken en meerdere organisaties collectiviteitskorting kunnen bieden is een verzekering via Sociale Zaken niet meer nodig.

Het kabinet gaat onverzekerden voor de Zorgverzekeringswet actief opsporen, zonodig beboeten en indien nodig ambtshalve verzekeren. Dit is de kern van het plan van aanpak waarmee het kabinet het aantal onverzekerden wil verminderen.

Als mensen desondanks onverzekerd blijven, krijgen zij een boete van ongeveer 300 euro. Wie zich na twee boetes nog steeds niet verzekert, wordt ambtshalve ingeschreven bij een zorgverzekeraar.
Provincie:
Tag(s):