vrijdag, 18. januari 2008 - 20:59

Weertenaar tilt sportwinkels

Weert

In Weert is een 38-jarige man uit die plaats op 15 januari aangehouden op verdenking van oplichting. Hij wordt verdacht van oplichting van meerdere sportwinkels in Limburg en Noord-Brabant, diverse importeurs van sportartikelen en een aantal koeriersbedrijven. Dit heeft de politie vrijdag bekend gemaakt.

Tussen 2004 en 2007 zijn onder een valse naam bij verschillende importeurs sportartikelen besteld. Deze goederen werden geleverd bij sportwinkels die geen bestelling hadden gedaan. Vervolgens werd een koerier ingeschakeld die de goederen terug zou brengen naar de importeur. De koerier kreeg van de opdrachtgever echter niet de opdracht om deze terug te brengen naar de importeur, maar moest deze afleveren op een afgesproken locatie. De koerier liet de goederen hier nietsvermoedend achter waarna ze werden opgehaald. Uit politieonderzoek blijkt dat deze goederen daarna zijn verkocht in een sportzaak die betrokken is bij de oplichting. De politie heeft momenteel ongeveer 30 zaken in behandeling van gepoogde of geslaagde oplichtingen. Omdat het onderzoek nog loopt, kan dit aantal nog oplopen.

In mei 2007 heeft de politie in een sportwinkel in Weert een partij sportschoenen in beslaggenomen. Hiervan bestond het vermoeden dat deze partij afkomstig is via de omschreven oplichtingmethode. Eind november 2007 werd onderleiding van de Rechter Commissaris een zoeking gedaan in een woning en winkelpand in Weert. De afgelopen week werd de 38 jarige man uit Weert aangehouden en ingesloten voor onderzoek.

Omdat het politieonderzoek naar de verdachte is afgerond is hij vrijdagmiddag in vrijheid gesteld. Hij zal zich op termijn voor de rechter moeten verantwoorden.

Het politieonderzoek naar de oplichtingpraktijken loopt nog steeds.
Provincie:
Tag(s):