maandag, 21. april 2008 - 18:53

Weerter handelsmissie naar China succesvol

Weert

De handelsmissie die van 11 tot en met 19 april jl. naar China plaatsvond is zeer succesvol verlopen. Initiatiefnemer Rabobank Weerterland en Cranendonck kijkt zeer tevreden terug op de reis. Jules Coenen, directievoorzitter: “Nu al hebben 7 van de 17 bedrijven aanzetten gedaan voor handelscontacten met China. Ook burgemeester Niederer die de missie versterkte als voorzitter van het bestuurlijk samenwerkingsverband Hoge Dunk Land van Weert en Cranendonck is tevreden: “Wil je als bedrijf handelspartner worden in China dan is het noodzakelijk dat de Nederlandse overheid een entree maakt bij de Chinese overheid. Mijn aanwezigheid bij het bezoek aan zes overheidsinstanties ter plekke heeft daar zeker aan bijgedragen.�

In totaal namen 31 personen deel aan de handelsmissie, waarvan 17 bedrijven uit diverse branches. Doelstelling van de missie was het bieden van een platform aan ondernemers om zich te oriënteren, contacten te leggen en bedrijven te bezoeken.

China is vanaf 2001 lid van de Wereld Handels Organisatie. Het land heeft een van de snelstgroeiende economieën van de wereld. Nederland is na Duitsland de grootste Europese handelspartner van China. De vertegenwoordigers uit Weert bezochten in China de steden Shanghai, Suzhou, Huangzhou en Beijing, 8 bedrijven en 6 overheidsinstanties.

Voor Rabobank Weerterland en Cranendonck is dit de eerste handelsmissie die is ondernomen. De komende jaren wil zij nog Brazilië, Rusland en India bezoeken.
Provincie:
Tag(s):