vrijdag, 11. april 2008 - 13:32

Weerter scholieren leren omgaan met 'dode hoek'

Weert

Veilig Verkeer Nederland gaat samen met de gemeente Weert een project uitvoeren om basisschoolleerlingen te wijzen op de ‘dode hoek’ bij grote voertuigen zoals vrachtwagens. Vier basisscholen hebben zich voor het project aangemeld en krijgen een lesprogramma aangeboden. Daarnaast komt er een vrachtwagen naar de scholen toe zodat leerlingen ook echt in de praktijk kennismaken met de dode hoek van een groot voertuig.

Door de kinderen deze educatie te bieden, zijn zij zich meer bewust van de ‘dode hoek’, waarmee chauffeurs van grote voertuigen te maken hebben. Hierdoor kunnen de kinderen op een veilige wijze met confrontaties met ‘grote voertuigen’ omgaan. Bijvoorbeeld door niet langs een vrachtwagen te gaan staan als je ziet dat deze vrachtwagen rechtsaf wil slaan.

Het is belangrijk dat kinderen leren zich zelfstandig en veilig in het verkeer te bewegen. De meeste kinderen die de stap naar het voortgezet onderwijs zetten, krijgen te maken met een langere en drukkere school-thuisroute. Ook komen deze kinderen meer ‘grotere’ weggebruikers, zoals vrachtwagens, tegen. Om ze hierop voor te bereiden is het project ‘Veilig Op weg’ door Veilig Verkeer Nederland (VVN) ontwikkeld.

Het project gaat 13 mei van start bij basisschool Aan De Bron.
Provincie:
Tag(s):