maandag, 18. augustus 2008 - 16:26

Weggebruikers negeren massaal rode kruizen bij Rotterdam

Rotterdam

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft maandag 18 augustus bij Rotterdam veertien bestuurders bekeurd omdat ze de rode kruizen boven de weg negeerden.

De weg was in verband met een ongeval afgesloten en dit was door middel van de rode kruizen op de matrixborden vroegtijdig en duidelijk aangeven. De overtreders kunnen binnenkort een bekeuring van 150 euro in de brievenbus verwachten.

Omstreeks 09.00 uur behandelde de Verkeerspolitie op het einde van de verbindingsweg van de A15 naar de A29, richting Ahoy, een ongeval. Voor de veiligheid van de agenten en de andere betrokken personen werd de verbindingsweg afgesloten. Dit werd duidelijk aangegeven door rode kruizen op drie verschillende matrixborden boven het wegdek te plaatsen. Toch negeerden weggebruikers deze kruizen en namen met hoge snelheid de verbindingsweg. De agenten waren genoodzaakt zich voor hun eigen veiligheid achter de vangrail terug te trekken. Van een aantal overtreders lukte het de kentekens te noteren. De boete voor het negeren van het rode kruis bedraagt 150 euro.
Provincie:
Tag(s):