dinsdag, 15. juli 2008 - 10:57

Wegverzakking zorgt voor lekkages

Wijk bij Duurstede

Maandagavond 14 juli rond 22.00 uur roken de bewoners van de Wijkersloot in Wijk bij Duurstede een behoorlijke gaslucht. Toen de gealarmeerde brandweer polshoogte kwam nemen bleek dat ter hoogte van huisnummer 7 een groot deel van de weg was verzakt, waadoor een waterleiding was gebroken en er ook sprake was van een lekkende gasleiding.

Volgens een medewerker van de brandweer was de verzakking veroorzaakt door zwaar verkeer dat regelmatig gebruik maakt van de Wijkersloot, maar ook door het werkverkeer dat daar ter hoogte van de verzakking de hele dag werkzaamheden had uitgevoerd.

De waterleiding werd tijdelijk door Vitens afgesloten en Eneco zorgde voor een onderbreking voor de gastoevoer, zodat beide leidingen konden worden gerepareerd. Uit voorzorg voor eventueel explosiegevaar heeft de politie de Wijkersloot tijdelijk volledig afgezet.

Het was overigens de tweede keer binnen één week dat de woningen aan de Wijkersloot tijdelijk verstoken bleven van Nutsvoorzieningen. In de nacht van zaterdag op zondag werd het gebied getroffen door een ruim twee uur durende stroomstoring.
Provincie:
Tag(s):