zaterdag, 2. februari 2008 - 16:53

Wereldbeker schaatsen gestaakt

Nadat de dames hun 1500 meter hadden verreden en de eerste vier ritten bij de heren achter de rug waren, besloot de Internationale schaatsfederatie de Wereldbekerwedstrijden te staken. De conditie van de ijsvloer in het Italiaanse Baselga Di Pine was aller belabberst door lichte sneeuwval en de enige dweilmachine van de ijsclub bleek kapot. De tijden van de eerste vier ritten bij de heren worden geschrapt.

Jorien Voorhuis eindigde zaterdag, ondanks de slechte ijscondities toch nog op een vierde plek met een tijd van 2.03,10. Kristina Groves uit Canada, won in een tijd van 2.01,07. De Tsjechische Martina Sablikova kl;okte 2.02,93 en Christine Nesbitt uit Canada bleef Voorhuis net voor met een tijd van 2.02,98.

De ijsvloer werd zo slecht dat Anni Friesinger en Cindy Klassen met respectievelijk 2.04,24 en 2.06,62 over de finischlijn kwamen.

Bij de heren hadden Mark Ooijevaar en Ted-Jan Bloemen al gereden toen de wedstrijden gestaakt werden. De zege van Bloemen op de 5000 meter bij de B-groep wordt hem ontnomen. Het is nog niet duidelijk of de wedstrijden morgen hervat worden.
Categorie:
Tag(s):