dinsdag, 25. november 2008 - 21:09

Wereldpremière nieuwe Mazda3 Hatchback

Mazda onthult op 3 december a.s. op de komende Autosalon van Bologna de nieuwe Mazda3 Hatchback, die in Japan verkocht gaat worden onder de naam Mazda Axela. De Wereldpremière volgt op die van de nieuwe Mazda3 Sedan op de Los Angeles Auto Show 2008, een week geleden. De compleet nieuwe Hatchback heeft vanzelfsprekend dezelfde kenmerken als de Sedan, met het accent op sportief rijplezier en een dynamisch ontwerp, met veel aandacht voor milieu en veiligheid.

De milieuvriendelijke eigenschappen waren één van de belangrijkste aspecten bij het ontwerp van het nieuwe model, samen met efficiënte aandrijflijnen, Mazda’s gewichtstrategie en het streven naar de beste aerodynamica in zijn klasse.

Alle benzinemotoren van de nieuwe Mazda3 bieden verbeterde milieueigenschappen, mede door het gebruik van ’s werelds eerste katalysator ontworpen met enkelvoudige nanotechnologie. Deze nieuwe techniek maakt het voor Mazda mogelijk om het gebruik van schaarse grondstoffen als platinum en palladium verder te reduceren.
Het nieuwe motorenaanbod is speciaal samengesteld voor Europese klanten en omvat vanaf nu ook de nieuwe 2.2 liter CiTD common rail turbodieselmotor, zoals deze vorige week is geïntroduceerd in de nieuwe Mazda6, als aanvulling op de bestaande 1.6 en 2.0 liter benzinemotoren en de 1.6 liter CiTD.

De nieuwe 2.2 CiTD is een moderne en schone dieselmotor met veel vermogen en koppel, een hoge mate van technische perfectie en een laag brandstofverbruik. Hij zal beschikbaar komen in twee vermogensvarianten, een 185 pk en een 150 pk versie. Beide hebben uitstekende emissiekwalificaties en voldoen vanzelfsprekend aan de vereiste Euro 5 norm. Vergeleken met de huidige 2.0 liter CiTD zijn brandstofverbruik en
CO2-emissies sowieso aanzienlijk verlaagd.
Categorie:
Tag(s):