zaterdag, 31. mei 2008 - 14:05

Wereldrecord Hydro Cruiser 1 op 848

Den Haag

Van 22 tot 25 mei probeerden zo'n 200 teams uit 25 verschillende landen met hun zelfontwikkelde voertuigen zo ver mogelijk te rijden met één liter brandstof of het equivalent daarvan. De wedstrijd is georganiseerd op het Paul Armagnac-circuit in het Zuid-Franse Nogaro.

Air Products leverde waterstof aan drie van de zes Nederlandse teams. En met succes: na hun eerste plaats in de stadsautocategorie 'Urban Concepts' in de Eco-marathon van 2007, waarbij de Hydro Cruisers 557 kilometer aflegden, slaagden ze er dit jaar in maar liefst 848 kilometer te rijden op het waterstofequivalent van één liter Euro 95. Dit leverde de studenten van de Haagse Hogeschool / TH Rijswijk niet alleen de eerste plaats op, maar ook een wereldrecord.

Ook in de categorie 'Prototypes' waarin de nadruk ligt op het futuristische design van het voertuig en de aerodynamica en het juiste - lichte - materiaal een grote rol spelen, werd een fraai Nederlands resultaat opgetekend. De studenten van de TU Delft haalden met hun waterstofauto Eco-Runner omgerekend een verbruik van 1 op 1467.
Provincie:
Tag(s):