vrijdag, 10. oktober 2008 - 15:23

Werk aan de weg in Overijssel te zien op digitale kaart

Zwolle

Met de ondertekening van een convenant en een druk op de knop hebben 14 bestuurders uit West-Overijssel donderdag 9 oktober, tijdens de nationale filevrije dag, de digitale kaart wegwerkzaamheden gelanceerd. Dit heeft de provincie laten weten.

De nieuwe kaart geeft informatie over wegwerkzaamheden en omleidingen bij grote evenementen in West-Overijssel. De kaart is te raadplegen via de website overijssel.nl en via de websites van de deelnemende partners.

De kaart is gekoppeld aan die van Regio Twente. Hierdoor ontstaat er een Overijssel-breed overzicht van alle belangrijke wegwerkzaamheden van Rijk, provincie en gemeenten op één digitale kaart.

Het doel van de digitale kaart is om de bereikbaarheid in Overijssel te verbeteren. De kaart is zowel van belang voor de weggebruikers als voor de wegbeheerders. Weggebruikers kunnen de kaart raadplegen voordat ze op reis gaan.

Ze zijn dan beter voorbereid en kunnen desgewenst een alternatieve route kiezen. De wegbeheerders kunnen met behulp van de kaart hun wegwerkzaamheden nog beter op elkaar afstemmen.

E-mail service
Aan de kaart is een email-service verbonden. Belangstellenden kunnen zich kosteloos aanmelden en ontvangen dan wekelijks per email een update met de belangrijkste wijzigingen van de kaart.

De digitale kaart is een gezamenlijk initiatief van provincie Overijssel, Rijkswaterstaat, meldkamer politie Regio IJsselland en de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle.
Provincie:
Tag(s):