donderdag, 19. juni 2008 - 10:09

Werkeloosheid daalt minder snel

Amsterdam

In de periode maart-mei 2008 waren gemiddeld 313 duizend personen werkloos. Dit komt overeen met 4,1 procent van de beroepsbevolking. Een jaar eerder was dit nog 4,7 procent. In het afgelopen halfjaar daalde de werkloosheid minder snel dan in de periode daarvoor. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS.

De voor seizoen gecorrigeerde werkloosheid kwam in de periode maart-mei 2008 uit op 307 duizend personen, 2 duizend minder dan een maand eerder. Vanwege het steekproefkarakter van de cijfers is het beter om de ontwikkeling over een wat langere periode te bekijken. In het afgelopen halfjaar nam de werkloosheid af met gemiddeld ongeveer 2 duizend per maand. Dit is minder snel dan in het daaraan voorafgaande halfjaar, toen de werkloosheid nog met gemiddeld 5 duizend per maand afnam.

De totale werkloosheid was 41 duizend personen lager dan een jaar eerder. Deze daling komt vooral doordat het aantal werkloze vrouwen met 29 duizend afnam in een jaar tijd. De werkloosheid onder mannen is veel minder gedaald dan in eerdere jaren.
Categorie:
Tag(s):