woensdag, 27. februari 2008 - 19:09

Werkloosheid bereikt historisch laagtepunt in 2007

Urk

De werkgelegenheid op Urk ontwikkelt zich uitstekend. Het afgelopen jaar zijn er bijvoorbeeld 534 arbeidsplaatsen bijgekomen. Het gevolg hiervan is dat de werkloosheid op Urk steeds verder daalt. De daling heeft er zelfs in geresulteerd dat Urk het jaar 2007 met een historisch laag werkloosheidspercentage heeft afgesloten. Waar normaliter jaarlijks rond de jaarwisseling sprake is van een lichte stijging is deze het afgelopen jaar achterwege gebleven. Het jaar 2007 werd afgesloten met een werkloosheidspercentage van 2,5%. Daarmee behoort Urk tot de landelijke toppers als het gaat om een lage werkloosheid.

Met dit lage werkloosheidspercentage onderstreept Urk nog eens de reputatie van een hardwerkende gemeenschap waarin de wil om te werken nog volop aanwezig is. Ondanks alle tegenslagen in de visserij is er een prima groei van de werkgelegenheid te noteren en daalt de werkloosheid waar een stijging wellicht verwacht werd.

Ook voor de komende periode zijn de vooruitzichten goed. De verwachting is dat het werkloosheidspercentage nog verder daalt richting de 2,0%.
Provincie:
Tag(s):