dinsdag, 29. januari 2008 - 13:22

Werknemers zijn blij met hun baas

Almere

Uit onderzoek van een grote uitzendketen blijkt dat werknemers de kwaliteiten van hun leidinggevenden hoger inschatten dan de leidinggevende zelf. In totaal gaven 182 leidinggevenden en 364 werknemers antwoord op de vragen in hoeverre de leidinggevende in het algemeen voldoet aan zijn rol, in hoeverre hij in de praktijk beschikt over leidinggevende kwaliteiten en in hoeverre hij zichzelf als effectief beoordeelt. Uit deze enquete is gebleken dat werknemers hun leidinggevende gemiddeld een 8.4 geven, terwijl zij zichzelf met een 7.7 beoordelen.

Er zijn meer conclusies getrokken uit het onderzoek. Zo zijn onder andere de personeelsmanagementkwaliteiten op het gebied van het begeleiden van medewerkers met functioneringsproblemen, met persoonlijke problemen en verzuimproblemen gemeten. Ook op dit gebied hebben de werknemers duidelijk een positiever beeld over hun leidinggevende dan de leidinggevende zelf. Gemiddeld geven zij zichzelf een 7.9. De werknemer schat deze kwaliteiten hoger in en geeft gemiddeld een 8.1. Beide groepen zijn het erover eens dat het begeleiden van medewerkers met persoonlijke problemen het best wordt uitgevoerd. De werknemers beoordelen dit onderdeel met een 8.2, terwijl de leidinggevende zelf op een bescheiden 7.8 uitkomt.

"Dit onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met TNO Kwaliteit van Leven en de Universiteit Twente in het kader van de jaarlijkse 'De Baas van het Jaar' verkiezing", aldus Michel de Lassacquère, Algemeen Directeur van Unique Uitzendburo. "Met deze verkiezing besteden wij extra aandacht aan een belangrijk aspect van ondernemen; het stimuleren en motiveren van medewerkers. Vooral in het MKB is de banengroei explosief. Een goede samenwerking tussen medewerkers en hun leidinggevenden voorkomt verloop en is tevens een visitekaartje van de organisatie bij het vinden van nieuw personeel."
Categorie:
Tag(s):