zondag, 1. juni 2008 - 21:58

Werkzaamheden A28 bij Hoogeveen en Ruinen – Spier

Hoogeveen

De komende weken laat Rijkswaterstaat op de A28 diverse werkzaamheden uitvoeren die mogelijk voor enige verkeershinder zorgen. Van 2 juni tot 16 juni wordt gewerkt aan het knooppunt Hoogeveen en van 9 juni tot en met 13 juli wordt gewerkt aan het wegvak Ruinen – Spier. Het aantal afsluitingen blijft beperkt, wel moet het verkeer tussen Ruinen-Spier rekening houden met een lagere maximumsnelheid en met versmalde wegen ter hoogte van het werk.

Gevolgen bij knooppunt Hoogeveen (2 – 16 juni) nachtelijke afsluitingen van opeenvolgende verbindingswegen in de nachten van 2, 3, 4 en 5 juni (tussen 20.00 – 6.00 uur).

In weekend van vrijdagavond 6 juni (20.00 uur) tot maandagochtend 9 juni (6.00 uur) is oostelijke rijbaan van het knooppunt afgesloten bovendien zijn ‘s nachts de aansluitende verbindingswegen ook dicht;

In weekend van vrijdagavond 13 juni (20.00 uur) tot maandagochtend 16 juni (6.00 uur) zijn westelijke rijbaan van het knooppunt en de aansluitende verbindingswegen afgesloten

Gevolgen voor wegvak Ruinen – Spier (9 juni – 13 juli)

In deze periode is de afrit 29 (Dwingeloo/Spier) enkele nachten afgesloten. Wanneer precies is afhankelijk van het verloop van de werkzaamheden.

Omdat er kans is op verkeershinder, biedt Rijkswaterstaat op 7, 8, 14 en 15 juni alternatief vervoer aan in de vorm van het vanAnaarBeter-treinkaartje. Met dit kaartje kunt u tijdens deze 4 dagen voordelig per trein reizen tussen Assen en Meppel (en tussenliggende stations) in beide richtingen. Het kaartje is een dag geldig en is voor € 2 (retour 2e klas) te koop bij kaartautomaten op de NS-stations onder de knop Acties/Evenementen. Vergeet het kaartje niet te stempelen in de gele stempelautomaten op het perron. Meer informatie hierover bij de NS-servicepunten.

Omdat de A28 een drukke weg is, geeft Rijkswaterstaat tijdens de werkzaamheden aan de A28 een adviesroute aan voor het doorgaande verkeer op de noord-zuidverbinding Zwolle-Groningen. Die route loopt vanaf Meppel over de A32 en de A7 richting Groningen en vice versa. Qua reistijd maakt dat niet veel uit en als een deel van het verkeer kiest voor de alternatieve route, verkleint dat de kans op opstoppingen bij Hoogeveen.
Provincie:
Tag(s):