donderdag, 24. januari 2008 - 17:09

Werkzaamheden aan riool omvangrijker dan verwacht

Dordrecht

De werkzaamheden aan het riool onder de Burg. de Raadstingel zijn omvangrijker dan verwacht. Doordat de hoeveelheid slib die normaal in het riool zit, aanzienlijk groter is, kan het werk niet worden uitgevoerd, zonder een deel van de weg tijdelijk af te sluiten. Het gedeelte tussen de Krispijntunnel richting Stationsweg wordt 'stad in' afgesloten voor alle verkeer. Stad uit blijft de route dus beschikbaar.

Aanvankelijk was het plan om vanuit enkele rioolputten de leiding schoon te spuiten. Daarvoor zou op enkele plekken één rijstrook worden afgezet, waardoor de Burg. de Raadtsingel voor alle richtingen beschikbaar zou blijven. Nu dat niet alleen vanuit deze rioolputten kan, moeten ook enkele putten in de nog beschikbare rijstroken liggen, worden geopend. Besloten is daarom dit gedeelte richting stad in tot en met 15 februari af te sluiten.

Het autoverkeer stad in wordt vanaf de Dokweg omgeleid via de Spuiboulevard, Joh. de Wittstraat en Singel / Stationsweg. Daarvoor zijn inmiddels borden geplaatst. Men kan ook de Burg. de Raadtsingel weer oprijden richting Toulonselaan en Transvaalstraat.

Overigens blijven alle bedrijven en instellingen (Arrondissement, Leen Bakker, RTV Dordt, internaat te allen tijde bereikbaar. Ook het aangrenzende gebied achter Maasplaza, de Korte Parallelweg en Havenstraat blijven gewoon bereikbaar. De Taxistandplaatsen zijn inmiddels verplaatst naar de parkeerstrook voor het Tomadohuis aan de Stationsweg.

Actuele informatie vindt u op www.dordrecht.nl/wegafsluitingen.
Provincie:
Tag(s):