maandag, 24. november 2008 - 8:54

Werkzaamheden N372 bij Peizermade

Peizermade

Op maandag 24 november 2008 start de provincie Drenthe met de werkzaamheden aan de N372 (Groningerweg) nabij Peizermade. Hierdoor wijzigt de verkeerssituatie. Om het verkeer tijdens werkzaamheden door te laten stromen legt de provincie Drenthe een noodweg aan.

In week 50, van maandag 8 december 06:00 uur tot en met maandag 15 december 06:00 uur, is de N372 tussen Peize en Peizermade afgesloten vanwege de werkzaamheden. Het verkeer wordt grotendeels omgeleid via de route Roden-Leek. Dit staat met borden aangegeven. Fietsers worden omgeleid via Weringsedijk, buslijn 82 rijdt via de Langmadijk.

In de eerste fase wordt er een brug aangelegd om de ecologische structuur rondom de N372 te verbeteren. Deze verbinding maakt dat flora en fauna zich onder de brug door kan verplaatsen. De rivier De Gouwe komt onder deze nieuwe brug door, dit betekent dat de Gouwe wordt verlegd. De oude brug, waar momenteel de rivier onder door loopt, wordt gesloopt. Tijdens de tweede fase van dit herinrichtingsproject wordt de weg verbreed en wordt een aparte busbaan aangelegd. Hier wordt naar alle waarschijnlijkheid in maart 2009 mee gestart. Hierdoor stroomt het verkeer, en in het bijzonder het openbaar vervoer, beter door.

De werkzaamheden aan de N372 zijn onderdeel van het project ‘Herinrichting Peize’, geïnitieerd door onder andere provincie Drenthe, LTO Noord (Land- en Tuinbouw Organisatie Noord), DLG (Dienst Landelijk Gebied) en de Vereniging Natuurmonumenten. De aanpak van de doorstroom bij Peizermade is een initiatief van Regio Groningen Assen om woon-werkstromen aan de westkant van Groningen te optimaliseren. Dit project heet ‘Uitvoeringsprogramma Corridor Roden/Leek-Groningen’.
Provincie:
Tag(s):