maandag, 15. september 2008 - 20:15

Werkzaamheden NZ-lijn Vijzelgracht nog maand plat

Amsterdam

Het duurt nog zeker vier weken voordat er weer verder kan worden gewerkt aan de Noord-Zuidlijn bij de bouwputten aan het Rokin en de Vijzelgracht. Dit heeft wethouder Tjeerd Herrema maandagmiddag 15 september gezegd.

De damwand van de bouwput van de Noord-Zuidlijn aan het Rokin zal eerst in zijn geheel worden gecontroleerd en de bouwput bij de Vijzelgracht zal eerst worden gerepareerd. Daar werden de bewoners van 6 naast elkaar gelegen panden vorige week woensdag opgeschrikt toen de panden plotseling verzakten.

Een lek in de damwand bleek de oorzaak waardoor grondwater en zand onder de woningen konden weglekken waardoor de funderingen ook zakten. Ook in juni van dit jaar kregen een aantal woningen aan de Vijzelgracht te maken met verzakkingen.

Ook toen bleek een lek in de damwand de oorzaak. De reparatie van deze lekkage was nog geen twee dagen voor de verzakking van vorige week woensdag afgerond. Inmiddels is er bekend geworden dat er iets fout is gegaan bij deze herstel-werkzaamheden.

Extra onderzoek
De gemeente heeft aangegeven dat er nog een extra onderzoek zal worden gedaan, waarbij een beroep zal worden gedaan op buitenlandse experts, om er zeker van te zijn dat bij de normale werkzaamheden van vorige week geen fouten zijn gemaakt
Provincie:
Tag(s):