donderdag, 6. maart 2008 - 12:04

Werkzaamheden rond Hogeweidebrug

Utrecht

In september 2007 is de Hogeweidebrug ingevaren over het Amsterdam-Rijnkanaal en geplaatst naast de oude Vleutensebrug. Vanaf half maart 2008 wordt de Hogeweidebrug aangesloten op de Vleutenseweg en de Verlengde Vleutenseweg. Tot en met juni zullen hierdoor niet altijd alle rijstroken rondom de brug bereikbaar zijn.

Tot en met mei wordt het verkeer vanaf Leidsche Rijn naar de stad en Lage Weide voor het kruispunt over één in plaats van drie rijstroken geleid. En vanaf de stad wordt het verkeer na de brug over twee in plaats van drie rijstroken geleid. Het verkeer vanuit Lage Weide gaat al invoegen naar één rijbaan vòòr het verkeerslicht in plaats van na het verkeerslicht. Bussen van Lage Weide en van Leidsche Rijn naar de stad krijgen een aparte opstelstrook voor de verkeerslichten.

Vanaf juni gaan auto’s en bussen samen over de nieuwe autobanen rijden over de nieuwe Hogeweidebrug. Fietsers gaan dan tijdelijk over de nieuwe busbaan op de Hogeweidebrug. Naar verwachting is het nieuwe fietspad over de brug in juli klaar. Dan kunnen de bussen vanuit de stad over de nieuwe busbaan.

De werkzaamheden rondom het aansluiten van de Hogeweidebrug bestaan naast het asfaltwerk voor de aanpassingen van het kruispunt uit het aanbrengen van kabels en leidingen, werkzaamheden aan het riool en het aanpassen van de verkeersregelinstallatie. Een deel van het kruispunt bij de bestaande Verlengde Vleutenseweg aan de Leidsche Rijnkant wordt gebruikt voor de nieuwe aansluiting op de Hogeweidebrug. Aan de stadskant wordt een tijdelijke aansluiting op het bestaande asfalt van de Vleutenseweg aangebracht. Verder wordt er een nieuw fiets- en voetpad aangelegd langs het hekwerk van de damwand langs het Douwe Egbertsterrein.
Provincie:
Tag(s):