woensdag, 25. juni 2008 - 13:35

Wethouder Bleize reikt 250e energiebox uit

Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden biedt vanaf half mei huishoudens met een laag inkomen een gratis energiebox en energieadvies aan. Minister van milieu, Jacqueline Cramer, ontving 19 mei de allereerste energiebox.

Inmiddels is er ruim een maand verstreken en heeft de gemeente Leeuwarden al meer dan 800 aanmeldingen ontvangen. Woensdag 25 juni reikte wethouder Bleize samen met een energieadviseur de 250e energiebox uit. De adviseur geeft een persoonlijk advies over energiebezuiniging.

In de box zitten 6 spaarlampen en 1 LED lamp. Het gaat om lampen van verschillend wattage en formaat. Door de 7 lampen te gaan gebruiken, scheelt het de mensen zeker 50% van het jaarlijkse energieverbruik voor verlichting. Dat komt overeen met 50 tot 60 euro per jaar. Het gaat om mensen met een inkomen tot ongeveer 105% van het minimum inkomen.

In de gemeente Leeuwarden zijn zo’n 6.000 huishoudens die van een minimum inkomen moeten rondkomen. Naar verwachting duurt het bezoeken van de mensen een half jaar. De energieadviseurs rijden in een bestelauto op aardgas. De energieadviseurs zijn geselecteerd uit het bestand van werkzoekenden van de gemeente Leeuwarden en hebben een op maat cursus gekregen om de energieadviezen aan huis te doen.
Provincie:
Tag(s):