zaterdag, 5. januari 2008 - 21:04

Wethouder deelt gratis buskaartjes uit

Hoogeveen

Verkeerswethouder Ton Bargeman deelde zaterdag gratis buskaartjes uit aan het winkelende publiek. De kaartjes zijn geldig voor een rit met een stads- of een streekbus in Hoogeveen. Met de actie wil de gemeente samen met vervoermaatschappij Connexxion aandacht vestigen op de nieuwe dienstregeling en het gratis vervoer voor 65-plussers.

Op 6 januari gaat de nieuwe dienstregeling in van de bussen van Connexxion. De stadslijnen 101 en 102 krijgen het nummer 1 en 2. Op stadslijn 2 gaan de bussen vaker rijden en lijn 103 wordt opgeheven. Daarnaast kunnen reizigers van 65 jaar en ouder het hele jaar gratis reizen op alle stads- en streekbussen binnen de gemeentegrenzen van Hoogeveen. De gratis rit geldt doordeweeks vanaf 9.00 uur en in het weekend de hele dag, op vertoon van een geldig legitimatiebewijs.

In de dienstregeling verandert verder weinig. De halte Raadhuisplein van lijn 1 vervalt. Door de aanpassing van de Van Limburg Stirumstraat duurt het te lang om via het Raadhuisplein te rijden. Lijn 2, die door de wijken Krakeel en Wolfsbos rijdt, gaat van maandag tot en met zaterdag overdag maar liefst vier keer per uur rijden. Daardoor is de aansluiting op de trein aanzienlijk verbeterd. Lijn 103 wordt opgeheven, omdat het gemiddelde aantal reizigers van ongeveer vijftig per dag te weinig is. De meeste bestemmingen op de route van lijn 103 blijven echter bereikbaar met de lijnen 1 en 2.
Provincie:
Tag(s):