woensdag, 28. mei 2008 - 20:26

Wethouder opent verkeersplein

Enschede

Woensdag heeft wethouder Myra Koomen een klein verkeersplein voor de Katholieke basisschool de Triangel geopend. De hele ochtend was het feest voor de kinderen. In het kader van de Nationale Straatspeeldag was de weg afgesloten voor verkeer, waarna de kinderen op straat een krijt tekening konden maken.

Om half twaalf kwam de wethouder met een echte Riksja het schoolplein op waarna er een rondje door de wijk werd gereden met een bonte stoet van kinderen erachter aan. Deze kinderen hadden hun fietsen vrolijk versierd.

Met het doorknippen van een lint en het oplaten van ballonnen werd het plein officieel in gebruik genomen. De bloembakken op het verkeerspleintje werden door de kinderen gevuld. Het verkeersplein moet het verkeer rondom de school afremmen. Er word namelijk veel te hard gereden rondom de school. Veel ouders brengen hun kinderen nog steeds met de auto, wat een enorme verkeerchaos soms oplevert.

Met deze ochtend wil de school ook zeggen breng uw kinderen met de fiets en als u toch zo nodig met de auto wilt komen matig dan uw snelheid en denk aan de veiligheid van de kinderen.
Provincie:
Tag(s):