woensdag, 16. april 2008 - 10:00

Wethouder roept alle hens aan dek voor versterking VMBO

Utrecht

Wethouder Rinda den Besten (Onderwijs) nodigt schoolbesturen, provincie, inspectie en kabinet uit om het VMBO in Utrecht te helpen. Zij maakt zich grote zorgen om het VMBO. Het gaat al te lang niet goed met een aantal VMBO-scholen in de stad. “Het is nu alle hens aan dek om de kwaliteit en toekomstbestendigheid van VMBO-scholen op te krikken�, aldus Den Besten.

Aanleiding voor de oproep van de onderwijswethouder is een brief van de schoolbesturen aan het college van Utrecht. Hierin wordt gevraagd om de nieuwbouw voor het Limes College in Leidsche Rijn uit te stellen. Dit omdat de leerlingenaantallen in VMBO-scholen in de stad (op Via Nova en X11 na) blijven dalen. De schoolbesturen willen niet bouwen voor leegstand.

Het aantal VMBO-leerlingen in Utrecht is volgens de laatste telling (per 1 oktober 2007) 4027. Dat was in 2006 nog 4264. De daling wordt onder meer veroorzaakt doordat leerlingen kiezen voor VMBO-scholen buiten de gemeente. Volgens Rinda den Besten moet het VMBO-onderwijs in de stad nu versterkt worden, zodat leerlingen een school binnen de gemeente kiezen.
Provincie:
Tag(s):