maandag, 14. april 2008 - 16:59

Wethouder Smeeman legt laatste hand aan dierenweide

Almere

Donderdag 17 april a.s. om 10.00 uur vindt de oplevering van de dierenweide in het Den Uylpark plaats. Wethouder Smeeman legt daarbij - op een van zijn laatste werkdagen als bestuurder van Almere - de laatste hand aan de terreinafwerking van de dierenweide. Hij gaat het gras inzaaien.

Hiermee is de dierenweide opgeleverd, maar nog niet geopend voor het publiek. In de loop van de zomer, als het ingezaaide gras voldoende is gegroeid, verhuizen de dieren naar de dierenweide. Dat zal gevierd worden met een feestelijke open dag voor de bewoners van Stedenwijk-Noord en alle andere geïnteresseerden. Er komen o.a. schapen, geiten, varkens en kleinere dieren als cavia’s en konijnen.

Het gebouw wordt gerealiseerd door de gemeente Almere. Woningstichting GoedeStede ondersteunt de bouw. De dierenweide gaat beheerd en geëxploiteerd worden door NME Almere. Het Groenhorstcollege gaat door middel van stagiaires bijdragen aan het beheer ter hand. De architect is Bas ten Brinke van 70F Architecture, die ook natuurcentrum het Eksternest heeft ontworpen.
Provincie:
Tag(s):