woensdag, 2. juli 2008 - 10:37

Wethouder tekent convenanten 'Kinderen doen mee!'

Eemsmond

Wethouder Alie Boekhoudt heeft in Utrecht het convenant ‘Kinderen doen mee!’ getekend. Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Ahmed Aboutaleb, heeft alle gemeenten in Nederland uitgenodigd om gezamenlijk de convenanten te tekenen.

In het convenant staat dat de gemeente Eemsmond alles in het werk stelt om armoede onder gezinnen met kinderen tegen te gaan. De campagne ‘Er is meer mogelijk dan u denkt…’ die twee weken geleden van start is gegaan, draagt bij aan deze ambitie. Met nieuwe en versoepelde regelingen wil de gemeente onder andere stimuleren dat kinderen mee kunnen doen aan sport, cultuur en onderwijs.

“Kinderen in de gemeente Eemsmond hebben recht op gelijke kansen om hun talenten te ontplooien, ongeacht het inkomen van hun ouders.� zegt Alie Boekhoudt. In 2008 en 2009 geeft het kabinet hiervoor jaarlijks 40 miljoen euro extra aan gemeentes. Gemeentes in Nederland proberen daarmee het aantal kinderen dat om financiële redenen niet maatschappelijk participeert, met de helft terug te brengen. Het gaat daarbij om kinderen tussen de 0 en 18 jaar in gezinnen met een inkomen tot 110 procent van het sociaal minimum.
Provincie:
Tag(s):