dinsdag, 14. oktober 2008 - 19:22

Wethouder Vos installeert Amsterdamse klimaatraad

Aalsmeer

Wethouder Marijke Vos heeft dinsdag 14 oktober de Amsterdamse Klimaatraad geïnstalleerd. In het Event Center Aalsmeer hebben negentien klimaatambassadeurs uit het Amsterdamse bedrijfsleven, van kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties hun steun toegezegd aan het Amsterdamse klimaatprogramma: Nieuw Amsterdams Klimaat. Met de uitvoering van dit programma wordt de CO2-uitstoot in de stad Amsterdam fors gereduceerd.

De leden van deze Klimaatraad gaan zich actief bezighouden met het vergroten van het draagvlak voor het Nieuw Amsterdams Klimaat. Dit staat voor een reductie van de CO2-uitstoot van de stad Amsterdam met 40% in 2025 ten opzichte van 1990.

Wethouder Marijke Vos (Milieu): 'De bevlogenheid van de leden van onze Klimaatraad laat zien dat CO2-reductie bij velen bovenaan de agenda staat. En we moeten ook wel om onze economische positie te behouden. Klimaatbeleid is allang niet vrijblijvend meer gezien de sterk stijgende energieprijzen. De Amsterdamse Klimaatraad is een illustratie van de manier waarop er binnen het Amsterdamse klimaatprogramma wordt samengewerkt.'
Provincie:
Tag(s):