donderdag, 18. september 2008 - 21:14

Wethouder Zeilstra: geen vertrouwen in RvB IJsselmeerziekenhuis

Emmeloord

Wethouder Foeke Zeilstra van de gemeente Noordoostpolder heeft vanmiddag bekend gemaakt geen vertrouwen meer te hebben in de raad van bestuur van de IJsselmeerziekenhuizen. Het ziekenhuis heeft vestigingen in Lelystad en Noordoostpolder.

Reden is de slechte informatievoorziening vanuit het ziekenhuis richting gemeente. Zowel het nieuws over de slechte financiële situatie als het sluiten van de operatiekamers kwam als een onaangename verrassing.

Twee weken geleden besloot het college tot een onafhankelijk onderzoek door KPMG, om te onderzoeken welke consequenties de financiële situatie heeft op de acute gezondheidszorg in Noordoostpolder. Dit onderzoek wordt binnenkort uitgevoerd, in opdracht van de gemeenten Lelystad en Noordoostpolder en provincie Flevoland.

Naast het belang van goede gezondheidszorg voor inwoners van Noordoostpolder, heeft de gemeente ook een financieel belang. De gemeente heeft het IJsselmeerziekenhuis namelijk een zogenaamde achtergestelde lening verstrekt van 2,4 miljoen.

Acute zorg
Het sluiten van de operatiekamers heeft ertoe geleid dat de gemeente vandaag initiatief heeft genomen om contact op te nemen met de ziekenhuizen in Sneek, Heerenveen en Meppel. Hierdoor is er in ieder geval voor mensen met acute problemen een oplossing.

Ook het ambulancevervoer is geregeld. Het ziekenhuis in Meppel biedt zelfs een operatiekamer aan voor de meer planbare operaties (bijvoorbeeld op het gebied van oncologie en verloskunde). Het personeel van het IJsselmeerziekenhuis mag daar gebruik van maken.

Toekomst
De gemeente maakt zich nu geen zorgen over de acute zorg aan haar inwoners. Bovendien heeft het Antoniusziekenhuis uit Sneek sinds kort een dependance in Emmeloord. In januari openen zij een polikliniek op een locatie aan de Urkerweg, met een aantal specialismen.

De grootste zorg van de gemeente is de toekomst van het IJsselmeerziekenhuis zelf, de imagoschade die de recente sluiting oplevert en de toekomst van het personeel.
Provincie:
Tag(s):