donderdag, 10. januari 2008 - 23:36

Whitlock met 5-0 naar halve finale Lakeside Darts

Bij de kwart finales van de Lakeside Darts zijn donderdag 10 januari twee spelers doorgegaan naar de halve finales die aanstaande zaterdag worden gespeeld. De partijen die donderdag werden gespeeld waren al behoorlijk spannend; dat belooft wat voor de finale. Van de Nederlandse heren die dit jaar ruim vertegenwoordigd waren is er geen één doorgedrongen tot de kwart finale.

De eerste kwartfinale ging tussen Robert Thornton en Martin Adams. Thornton mistte regelmatig de dubbels op belangrijke momenten waardoor er uiteindelijk een stand van 2-2 in sets ontstond. Tot twee keer toe waren er vijf legs nodig om de set te beslissen Adams kwam op 4-3 in sets voor maar bij de beslissende leg won Thornton verrassend.

De laatste set werd door Thornton begonnen. En het werd spannend. Adams begon de vierde leg van de set met 2-1. Adams nam een voorsprong in punten en hield 16 over. Thornton mistte een dubbel 19 zodat Adams de kans kreeg. Martin Adams speelt in de halve finale van de Lakeside World Champion Darts.

De tweede kwartfinale ging tussen Simon Whitlock en Ted Hankey. Deze partij was door concentratieverlies van Ted Hankey (The Count) snel voorbij. Whitlock, de Australische Wizzard speelde de sterren van de hemel en won met 5-0 van The Count.

De tegenstanders van Adams en Whitlock worden morgen bekend gemaakt.

De dames speelden eveneens de halve finales. Karin Krappen, de enige Nederlandse deelnemer die nog het podium mocht betreden, speelde tegen Trina Gulliver.

Karin bood tegenstand maar Trina pakte de winst eenvoudig en won de partij. Nog makkelijker werd het voor Dobromyslova die met 2-0 in sets won van Smee. De finale tussen de dames gaat tussen Gulliver en Dobromyslova.
Categorie:
Tag(s):