zaterdag, 4. oktober 2008 - 14:50

Wie kent deze man?

Huizen

Naar aanleiding van een moordzaak uit 2005 heeft de politie Gooi en Vechtstreek een reconstructie laten maken van het hoofd van het slachtoffer. De identiteit van het slachtoffer, een man, is tot op heden niet vastgesteld. Met het tonen van de reconstructie wil de politie de hulp van het publiek inroepen om alsnog de identiteit van de man te achterhalen. Met de identiteit en eventueel nieuwe informatie kan het onderzoek naar de dader(s) worden voortgezet.

In de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 september 2005, rond 04.45 uur, werd op een bospad achter de Weg langs de Twaalf Schepels in Huizen (N.H.) een brandend lichaam gevonden van een man. Het hoofd en de handen van de man waren verwijderd. Het lichaam was verkoold.

Op 24 juli 2006 werden, in het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van Breukelen, een hoofd en twee handen van een onbekende man aangetroffen. Door middel van forensisch onderzoek kon vrij snel worden vastgesteld dat de aangetroffen lichaamsdelen hoorden bij het verbrande lichaam in Huizen.

Het slachtoffer is een blanke/lichtgetinte man tussen de 20-50 jaar, tussen de 1.70 en 1.80 meter lang en heeft een gespierd lichaam. Als bijzonderheid valt te melden dat de man een blindedarmoperatie heeft ondergaan. Uit pathologisch onderzoek is gebleken dat de man hoogstwaarschijnlijk niet rookte en geen alcohol gebruikte. Een forensisch onderzoek naar de afkomst van de man heeft uitgewezen dat het slachtoffer vermoedelijk uit Zuid- of Midden- Amerika komt. De politie sluit echter een ander land van herkomst niet uit.

De politie gaat niet per definitie uit van een afrekening in het criminele circuit, maar houdt ook rekening met andere mogelijkheden zoals bijvoorbeeld problemen in de relationele sfeer.
Provincie:
Tag(s):