zondag, 6. juli 2008 - 15:57

Wie spelen er met vuur ?

Eersel

De gemeente, de brandweer en de politie maken zich ernstige zorgen over de branden die in de eerste helft van dit jaar plaatsvonden in Eersel, Knegsel en Vessem. Zij hebben een extra stap gezet en Stichting M. ingeschakeld met een speciale actie om de hulp van de inwoners van gemeente Eersel te vragen.

In Eersel, Knegsel en Vessem vonden vanaf januari diverse branden plaats. Deze branden varieerden van brand in coniferen en bermen tot in schuurtjes en woningen. In de nacht van 28 op 29 april vonden twee branden in Eersel plaats. Eén in een schuurtje van een woning aan de Draaiboom en één in een woning aan de Oude Postelseweg. De familie, die op de Oude Postelseweg woont, werd op tijd wakker en bleef ongedeerd. De woning en een naastgelegen huis liepen behoorlijke schade op.

Op 14 juni omstreeks 4.00 uur ontstond aan de Markt in Eersel brand in een schuur en in het daarnaast gelegen pand van het oude gemeentehuis. Vervolgens brandde op 14 juni tussen 18.00 en 19.30 uur op de Sneidershoek in Knegsel een stacaravan volledig uit.

In de vroege ochtend van 21 juni ontstond in Eersel rond 3.15 uur brand aan de achterzijde van een woning aan de Lindenhof.

Op 23 juni rond 1.00 uur brandde een schuur achter de Jacobushoeve aan de Jan Smuldersstraat in Vessem volledig uit. Politieonderzoek wijst uit dat er waarschijnlijk in een aantal gevallen brandstichting in het spel is. De politie onderzoekt daarnaast onder meer of de branden met elkaar verband houden.


Bewoners gevraagd om extra alert te zijn op verdachte situaties in hun omgeving en deze te melden.
Provincie:
Tag(s):