zaterdag, 12. april 2008 - 9:20

Wie wint: studenten Regio College of ABN AMRO?

Zaandam

Op 18 februari 2008 zijn 15 studenten van het Regio College te Zaandam een weddenschap aangegaan met het ABN AMRO kantoor in diezelfde plaats. De leerlingen beweerden dat zij in bijna twee maanden tijd de eigen CO2-uitstoot met gemiddeld acht procent konden verminderen, door thuis en op school energie te besparen. Dinsdag 15 april zal blijken of dat gelukt is. Op dinsdag 15 april zal Jongeren Milieu Actief (JMA) de winnaar bekend maken van The Bet.

Als de scholieren winnen (ze hebben dan minimaal 8% CO2 bespaard), krijgen ze van ABN AMRO een Solar Charger voor hun inspanningen. Met dit apparaatje kan je zeer eenvoudig je mobiele telefoon opladen met behulp van zonne-energie. Echter wanneer de leerlingen verliezen, zullen zij een dag moeten helpen bij de voedselbank in Assendelft. Manon Schoen van ABN AMRO Zaandam: “Niet alleen de Zaanse studenten moeten zich milieubewust gedragen, óók ABN AMRO en het overige bedrijfsleven kunnen een grote steen bijdragen.�

De studenten doen mee aan 'The Bet' als onderdeel van het project “Regiotop�. Regiotop omvat allerlei projecten; de studenten maken hieruit keuzes om bewijzen te verzamelen voor hun portfolio Leren, Loopbaan en Burgerschap. Zij komen van verschillende opleidingen, zo zijn er studenten Facilitaire dienstverlening, Economie, Apothekersopleiding en Toerisme.
Provincie:
Tag(s):