vrijdag, 21. maart 2008 - 12:55

Wielerzesdaagse in 2009 nabij

Tilburg

Een Tilburgse wielerzesdaagse in 2009, wanneer de stad 200 jaar bestaat, is binnen handbereik. Dit blijkt uit een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd in opdracht van het Tilburgs college van B&W. Adviesbureaus International Six Day Organisation en Sportstill Agency presenteerden de resultaten op donderdag 20 maart aan de gemeenteraad. " Met zo´n zesdaagse halen wij het wielrennen weer terug naar waar het thuishoort," aldus sportwethouder Jan Hamming, " naar Tilburg, dé stad van oudkampioen Jan Pijnenburg. Bovendien is het een perfecte manier om tijdens ons jubileumjaar met een spectaculair evenement verleden en heden aan elkaar te verbinden".

Het evenement kan plaatsvinden van 31 maart tot en met 5 april 2009, direct na het Wereldkampioenschap baanwielrennen in Polen. Alle internationale pistiers worden in Tilburg aan de start verwacht. Daaronder ook namen zoals Nederlandse kanshebbers voor de wereldtitel Jens Mouris, Peter Schep, Danny Stam, Tim Veldt en Theo Bos.

Voor het evenement kan een 200 meter lange verplaatsbare wielerbaan gebruikt worden. Deze wordt ook ingezet bij de Zesdaagse van Rotterdam. De organisatie is in handen van International Six Day Organisation, die eerder ook de 6-daagsen van Amsterdam en
Rotterdam tot een succes maakte.

Belangrijke voorwaarde is dat de gemeente Tilburg als het Tilburgse bedrijfsleven hun financiële medewerking verlenen. Het college van B&W ondersteunt het initiatief. Het evenement past binnen de plannen voor een permanente wieler- en atletiekbaan in de Spoorzone. Daarnaast is de 6-Daagse een (inter)nationaal aansprekend evenement, wat goed is voor de uitstraling van Tilburg als sportstad. Het college stelt dan ook aan de gemeenteraad voor een financiële bijdrage van € 187.000,- aan het evenement te leveren. De totale begroting bedraagt 1,3 miljoen euro waarvan de organisator 2/3 voor zijn rekening neemt.
Provincie:
Tag(s):