donderdag, 4. september 2008 - 9:12

Wielklemmen in Amsterdam worden verleden tijd

Amsterdam

De gevreesde gele wielklem zal vanaf 1 januari 2009 uit het Amsterdamse straatbeeld verdwijnen. Wethouder Herrma (Verkeer, Vervoer en Infrastructuur) vindt dat de klemmen niet passen bij het imago van een toeristische topstad. De klem wordt tot nu toe alleen nog maar gebruikt in het druk bezochte Amsterdamse centrum om er zeker van te zijn dat parkeerboetes betaald worden.

Het afschaffen van de wielklem betekent dat een parkeerder in Amsterdam Centrum, die niet heeft betaald aan de parkeermeter, wordt behandeld als in de rest van Amsterdam. Er worden geen wielklemmen meer geplaatst, wel boetes opgelegd. Dienst Stadstoezicht doet op dit moment al een proef met scanauto’s, waardoor meer auto’s gecontroleerd kunnen worden op parkeerovertredingen.

Ook stadsdeel Centrum hield de wielklem al kritisch tegen het licht.
Dagelijks bestuurder Erik Koldenhof (VVD): ‘Stadsdeel Centrum heeft de laatste hand gelegd aan een evaluatie van de wielklem. Naast positieve gevolgen voor het imago van Amsterdam, blijkt dat bij afschaffing een aantal zaken goed geregeld moet worden’. Kolderhof adviseert om tegelijk met de afschaffing meer en strenger te gaan controleren en de wielklem nog wel in stand te houden voor de echt notoire wanbetalers.
Provincie:
Tag(s):