woensdag, 3. december 2008 - 18:23

Wiet en wapens gevonden tijdens 'patserproject'

Roermond

Een team van de Belastingdienst, Gemeente Roermond, Politie Limburg-Noord en het Openbaar Ministerie heeft woensdag in het kader van het ‘patserproject’ twee panden doorzocht in Roermond en in Vlodrop. De twee panden behoren toe aan een 29-jarige Roermondenaar, meldt de politie.

Een "patser" is een jonger persoon met een levensstijl die niet te bekostigen valt uit het inkomen dat bij de Belastingdienst geregistreerd staat. Zij gedragen zich op een manier die door de omgeving en overheid als storend wordt ervaren. Belastingdienst, Politie en gemeente en het Openbaar Ministerie hebben afspraken gemaakt om samen op een effectieve manier te kunnen optreden.

De patseraanpak gaat over afnemen van illegaal verkregen vermogen, bijvoorbeeld door verbeurd verklaren van aangetroffen bezittingen, het intrekken of niet verlenen van aangevraagde vergunningen en het opleggen van fiscale aanslagen.

In het kader van dit project is door de Rechter Commissaris een dure auto in beslag genomen. Daarnaast is er op de Klifsbergweg in Vlodrop een compleet professioneel ingerichte hennepkwekerij aangetroffen in een loods. Er was net geoogst waardoor er geen planten meer werden aangetroffen. De kwekerij had een omvang voor ruim 850 planten. Verder is er 350 kilo vuurwerk in beslag genomen.

In een woning aan De Eerensstraat in Roermond werden op de zolder 13 kilo gedroogde henneptoppen aangetroffen. Tevens werden aangetroffen een doorgeladen vuurwapen, een gasdrukwapen, een boksbeugel, een stroomstootwapen en een imitatie wapen. De woning was zeer luxueus ingericht.
Provincie:
Tag(s):