dinsdag, 15. juli 2008 - 21:26

Wijkagent brengt kinderen naar bed

Tilburg

Een wijkagent heeft maandagavond een tienjarig meisje naar huis gebracht dat om 22.30 uur nog met andere wat oudere kinderen op straat liep. Dit thuisbrengen gebeurt in het kader van het Tilburgse project "Slaap kindje Slaap". De ouders zijn op hun verantwoordelijkheid aangesproken. De politie wil hiermee voorkomen dat de kinderen zich aansluiten bij overlast veroorzakende jongeren.

Maandagavond trof een wijkagent omstreeks 22.30 uur aan de Baden Powelllaan zes kinderen aan. Zij liepen ter hoogte van het Roland Holsthof. Een van de kinderen bleek 10 jaar oud te zijn. De kinderen kwamen van een verjaardagsfeestje af. De wijkagent heeft vervolgens alle kinderen naar huis begeleid. De moeder van het tienjarige meisje is aangesproken.

De agente vertelde haar van het project 'Slaap kindje slaap' dat in Tilburg draait. Moeder vertelde dat ze niet in de gaten had gehad dat het al zo laat was. De wijkagent heeft haar aangezegd dat een volgende keer dat haar dochtertje na 22.00 uur 's avonds op straat wordt aangetroffen er een zorgformulier wordt opgemaakt. Moeder verzekerde de politieagente dat dit zeker eenmalig was en niet meer zal gebeuren.

Het project draait in Tilburg West en wordt wellicht ook in andere delen van Tilburg overgenomen. Kinderen t/m 12 jaar worden aangesproken en naar huis gebracht als zij zonder toezicht op straat zijn. De ouders worden vervolgens op hun verantwoordelijkheid aangesproken. Het doel is om te voorkomen dat deze kinderen zich mogelijk aansluiten bij overlast gevende groepjes en zo op het slechte pad belanden.
Provincie:
Tag(s):