dinsdag, 14. oktober 2008 - 19:10

Wild eten in de Achterhoek

Achterhoek

Elk najaar reizen vele duizenden landgenoten en Belgen naar de Achterhoek.Tijdens deze periode staan de wildgerechten centraal en zijn er bijzondere arrangementen, geknipt voor een meerdaags bezoek. Het seizoen loopt ieder jaar van half oktober tot en met eind december waarbij 28 (hotel)restaurants heerlijke wildgerechten serveren.

Het is nu al het achtentwintigste jaar, dat de restaurants en het Achterhoeks Bureau voor Toerisme gezamenlijk publiciteit zoeken voor de promotie van deze seizoensspecialiteit. ‘Wild eten in de Achterhoek’ is dan bij menig culinair liefhebber een begrip geworden.

Bij de restaurants staat culinair genieten voorop. Bijvoorbeeld een huisgemaakte wildpaté met haasfilet en rode uien compote. Maar een gekonfijt drumstickje van fazant met een mousse van fazant met amandelgelei en een rouleau van fazantenbout is niet te versmaden. Of heeft u meer zin in een tournedos van wilde hazenrug met gratin van wilde paddestoelen? Uiteraard wordt ook de ‘ouderwetse’ hazenpeper en een fazant met zuurkool geserveerd.

Ieder restaurant heeft zijn eigen specialiteite. Slechts één punt is uniform, de door alle restau­rants gezamenlijk gekozen wildwijn. Dit jaar is dit de Laus Tinto Roble 2005 uit Somontano, Spanje

Alle informatie over Wild eten in de Achterhoek is vermeld in de gratis wildbrochure. Deze is verkrijgbaar bij de grotere VVV’s in ons land en bij het Achterhoeks Bureau voor Toerisme, Postbus 4106, 7200 BC ZUTPHEN, www.vvvachterhoek.nl en www.wildetenindeachterhoek.nl
Provincie:
Tag(s):