maandag, 8. december 2008 - 22:36

Wild-west taferelen tussen Laren en Hilversum

Hilversum

De Hilversumseweg tussen Laren en Hilversum was maandagmiddag het toneel van een ‘wilde schietpartij’, aldus diverse ooggetuigen in de lokale krant de Gooi en Eemlander.

Een moeder met haar drie jongetjes was rond half vier onderweg naar de hockeytraining, toen ze voorbij de afrit van de A1 twee busjes zag komen aanrijden vanuit Laren richting Hilversum. De voertuigen reden met hoge snelheid door rood.,,Het voorste busje probeerde daarna direct te keren. Door de verkeersdrukte lukte dat echter niet de rijbaan op te komen. Daarop stopte het tweede busje. Er sprongen mannen uit waarvan er één of twee een pistool hadden.'' Toen een schot viel heeft de moeder direct gas gegeven en gemaakt dat ze weg kwam. De kinderen waren ooggetuige en zagen hoe de mannen het busje onder vuur namen en de ruiten ervan werden kapot schoten.

De politie neemt de zaak hoog op. Direct is er een groot onderzoek gestart door de recherche. Ook vanavond werd met behulp van de brandweer, die voor voldoende licht zorgde, het sporenonderzoek voortgezet. Een woordvoerder laat BlikopNieuws weten dat nog niet duidelijk is wat zich heeft afgespeeld. ,,Wel is er een aantal getuigen die wij op dit moment horen.''

Of er slachtoffers zijn gevallen, is niet bekend.
Provincie:
Tag(s):