donderdag, 13. maart 2008 - 15:21

Wilde achtervolging door Geldermalsen

Geldermalsen

De politie heeft woensdagavond in Geldermalsen het rijbewijs van een 20-jarige automobilist uit dezelfde woonplaats aangehouden. Hij reed met te hoge snelheid door de bebouwde kom en bracht door het rijgedrag het andere verkeer in gevaar.

Agenten zagen tijdens de surveillance op de kruising Rijksstraatweg/ Herman Kuijkstraat een auto rijden die flink het gaspedaal had ingetrapt. Ze hadden de auto al eerder zien rijden en besloten daarop de achtervolging in te zetten.

Terwijl ze achter de auto aanreden kwam er op de Kostverlorenkade een andere auto tussen hen in rijden. De eerstgenoemde auto reed met grote snelheid door maar de auto voor hen inmiddels ook.

Op de Rijnstraat werd een snelheid van 100 km/u geklokt. De 20-jarige bestuurder trachtte de andere auto in te halen maar die liet dat niet toe. Het leidde tot gevaarlijke en onverantwoorde taferelen, ook voor de andere weggebruikers. Beide auto’s reden soms op nog geen vijf meter afstand van elkaar. Het leek erop of beide bestuurders met een onderlinge race bezig waren.

Omdat beide auto’s een andere weg insloegen besloten de agenten de auto van de 20-jarige te volgen. Ze moesten op dat moment een keus maken. Even verderop werd de bestuurder tot stoppen gedwongen. Na aftrek van de wettelijk voorgeschreven correctie werd zijn snelheid uiteindelijk op 91 km/uur vastgesteld.

Zijn rijbewijs werd ingevorderd omdat hij opzettelijk het overige verkeer in gevaar bracht. Wie de bestuurder is van de andere auto is op dit moment nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):