dinsdag, 30. september 2008 - 11:29

Wilde achtervolging door Rotterdam

Rotterdam

De politie van Rotterdam heeft na een achtervolging een verdachte opgepakt die in een gestolen auto reed en gevaarlijke verkeersgedrag vertoonde.

Maandagmiddag rond half vier zagen agenten een man rijden die opviel door zijn gevaarlijke rijgedrag in de omgeving van de Boezemsingel.

Agenten gaven hierop de man een stopteken, welke hij negeerde. Agenten controleerden tijdens het rijden het kenteken van de auto, waarna bleek dat de man in een gestolen auto reed. Hierop ontstond een achtervolging waarbij diverse politie-eenheden een bijdrage leverden.

Tijdens deze wilde rit ramde de verdachte vier geparkeerde auto's, die later weggesleept moesten worden. Hij reed gevaarlijk en negeerde rode verkeerslichten. Bij de kruising van de Gordelweg met de Schieweg is de man door meerdere eenheden van de politie klemgereden en uit zijn auto gehaald. Hierop is de man afgevoerd.

Voordat de 53-jarige verdachte uit Beograd/Joegoslavië is overgebracht naar een politiebureau, hebben agenten met hem een ziekenhuis bezocht, het nabijgelegen SFG. Dit omdat de man mogelijk een gebroken pols had en een hoofdwond. De auto bleek gestolen bij een woninginbraak in Mol te België. Diverse getuigen zijn gehoord door agenten. De politie onderzoekt de toedracht.
Provincie:
Tag(s):