zondag, 1. juni 2008 - 17:32

Wilde achtervolging drankrijder

Franeker

De politie heeft zaterdagnacht een 54-jarige man uit Franeker aangehouden op verdenking van onder andere rijden onder invloed. Kort na middernacht wilden politiemensen de verdachte met zijn auto controleren op de Heiligeweg in Harlingen. Ze gaven hem een sein met een lamp. De verdachte remde eerst af maar op het laatste moment vermeerderde hij snelheid en ging er vandoor.

Anderhalf uur later zagen surveillerende agenten de auto opnieuw met dezelfde bestuurder op de Almenumerweg rijden. De bestuurder negeerde vanaf dat moment diverse stoptekens. De Franeker vervolgde zijn weg via de A31 naar zijn woonplaats. Tot tweemaal toen werd getracht de auto van de verdachte met een politieauto tot stoppen te dwingen. Op de A31 moest deze poging gestaakt worden uit veiligheid voor andere weggebruikers.

Op de afrit Franeker reed de verdachte door de berm om aan de politieafzetting te ontkomen. Uiteindelijk kon hij op de eerste rotonde op de Hertog van Saxenlaan in Franeker worden klemgereden. Hij werd aangehouden. Het bleek dat de bestuurder onder invloed was. Aan het bureau blies hij 975 ug/l. Ook was zijn rijbewijs al eerder ongeldig verklaard. Bij onderzoek aan het bureau bleek ook nog dat de verdachte enkele wikkels speed bij zich had. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):