vrijdag, 2. mei 2008 - 12:18

Wilde achtervolging gestolen auto

Heerenveen

De politie heeft donderdagavond rond middernacht een 25-jarige man uit Rotterdam na een flinke achtervolging aangehouden voor autodiefstal en verkeersgevaarlijk rijgedrag. De verdachte werd gecontroleerd op de Van Dekemalaan. Hij voldeed aanvankelijk aan een stopteken. Toen de agent hem vroeg zijn motor uit te zetten en zijn rijbewijs te tonen, gaf de verdachte gas en ging er zonder verlichting en met hoge snelheid vandoor.

Inmiddels was duidelijk geworden dat de auto in Rotterdam aangifte was gestolen. Na een korte achtervolging raakte de agenten het voertuig kwijt. Even later werd de verdachte met zijn auto door andere politiemensen gesignaleerd op de A7. Hij voldeed nu niet aan een stopteken. Via de A32 vervolgde de verdachte zijn weg. Ter hoogte van Grou werd met twee politieauto’s een blok gevormd. De verdachte wist daar met grote snelheid rechts omheen te komen.

Ter hoogte van de afslag Sneek lukte het agenten om met hun politieauto voor de verdachte te komen. Daarop probeerde hij hen rechts via de vluchtstrook in te halen. Daarbij kwam de verdachte met de rechterwielen in de berm, slipte, raakte de politieauto en kwam vervolgens tegen de middenbermvangrail tot stilstand. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar weigerde hij een bloedproef. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten. De auto is in beslaggenomen.
Provincie:
Tag(s):