dinsdag, 8. april 2008 - 16:07

Willem Alexander bezoekt conferentie en sportspeeltuin

Utrecht

Prins Willem Alexander heeft dinsdag een bezoek gebracht aan Amersfoort en Utrecht. In Amersfoort was de prins aanwezig bij de conferentie Samen Sporten bij. De conferentie werdt georganiseerd door het Oranje Fonds en stond in het teken van sport als middel om de samenhang in de buurt te bevorderen. De Prins is beschermheer van het Oranje Fonds. Aansluitend bracht de Prins een werkbezoek aan sportspeeltuin Abstede in Utrecht.

Bij de landelijke conferentie Samen Sporten kwamen 250 beleidsmakers en uitvoerders samen om kennis en ervaring uit te wisselen. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van breedtesport kwamen aan de orde. Het gaat om alle sport die niet-professioneel en niet op topsportniveau wordt beoefend. Daarnaast volgen de aanwezigen workshops van voorbeeldprojecten.

Sportspeeltuin Abstede is in samenspraak met buurtbewoners uit de Utrechtse wijken Sterrenzicht en Abstede omgebouwd tot een laagdrempelige wijkvoorziening. Kinderen kunnen hier gratis sporten en dankzij de permanente coördinatie van sportbuurtwerk wordt een positieve impuls aan de wijk gegeven. De Prins sprak tijdens zijn bezoek met uitvoerders en gebruikers van de sportspeeltuin.
Provincie:
Tag(s):