vrijdag, 30. mei 2008 - 18:54

Willem Alexander en Maxima aanwezig bij concert

Utrecht

Prins Willem Alexander en Prinses Maxima hebben vanavond het Vrede van Utrecht concert in de Dom te Utrecht bijgewoond. De Vrede van Utrecht werd in 1713 getekend en was een belangrijke vrede in de geschiedenis van Europa. In 2013 wordt deze vrede groots herdacht met een internationaal programma dat de ogen van Europa en de wereld opnieuw op Utrecht zal richten.

Gemeente en provincie Utrecht grijpen de viering van Vrede van Utrecht in 2013 aan om te investeren in een duurzame ontwikkeling van hun stad en regio. Zij zien daarbij cultuur als een onderscheidend element in het investeringsklimaat van de toekomst. Tegelijkertijd willen ze een tweede ambitie realiseren door de nominatie binnen te halen van Utrecht als Europese Culturele Hoofdstad in 2018. De internationale rol die Utrecht in 1713 speelde wordt doorgetrokken naar nu. Kunst en cultuur, ontmoeting en dialoog tussen verschillende culturen hebben in 1713 een positieve bijdrage geleverd aan het tot stand komen van een Europese vrede met wereldwijde gevolgen.

Dit is de inspiratiebron voor het huidige programma van Vrede van Utrecht. Rode draad is steeds de maatschappelijke rol van kunst en cultuur. Het Vrede van Utrecht concert is de aftrap naar de herdenking. Het muzikale programma is samengesteld en wordt uitgevoerd door De Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven
Provincie:
Tag(s):