dinsdag, 29. april 2008 - 9:49

Willem Alexander in oog 'gestoken'

Soestdijk

Aan het begin van een rondwandeling door de tuin achter paleis Soestdijk deed zich een klein incident voor toen de Prins in het oog werd gestoken door een paraplu, welke werd ingeklapt door de Commissaris van de Koningin van Utrecht. De Prins had zichtbaar pijn aan het oog.
Prins Willem Alexander was dinsdagmiddag aanwezig bij de opening van beeldentuin ‘Soestdijk Sculptuur’ in het park van Paleis Soestdijk.

In deze beeldentuin staan vijfentwintig internationale sculpturen tentoongesteld, ter beschikking gesteld door Museum Beelden aan Zee in Scheveningen. ‘Soestdijk Sculptuur’ draagt als subtitel ‘Internationale beeldhouwkunst uit de collectie van Museum Beelden aan Zee’. De tentoonstelling bestaat uit naoorlogse, moderne beelden, die als centraal thema ‘de mens’ hebben. De collectie van Museum Beelden aan Zee is voortgekomen uit de particuliere verzameling van ruim 800 beelden van het echtpaar Theo en Lida Scholten-Miltenburg.

Het park van Paleis Soestdijk dateert in zijn huidige vorm uit 1815 en is ontworpen door architect Zocher. De plaatsen waar de sculpturen komen te staan, zorgen voor versterking van de zichtlijnen in het tuinlandschap.

De expositie is tot eind 2009 te bezichtigen.
Provincie:
Tag(s):