zondag, 30. november 2008 - 1:44

Willem II mist Demouge en verliest van Heracles

(Elfvoetbal) Na een reeks van vier wedstrijden op rij zonder doelpunt, heeft Heracles Almelo eindelijk weer eens gescoord. In een matig duel bleek een treffer van Willy Overtoom voldoende om het bezoekende Willem II te verslaan: 1-0.

Wie vooraf een blik had geworpen op de recente resultaten van beide clubs, zou een overwinning voor Willem II onvermijdelijk hebben geacht. Terwijl Heracles uit de laatste vijf duels slechts een schamel puntje had weten te verzamelen, konden de Tilburgers tevreden terugkijken op een uitstekende reeks van drie overwinningen op rij, met een 3-0 zege op FC Groningen als hoogtepunt. De belangrijke man voor Willem II dit seizoen is zonder twijfel Frank Demouge, die met zijn actieve spel en schotvaardigheid (elf doelpunten in dertien duels) er vrijwel wekelijks in slaagt een beslissende rol op zich te nemen.

Tegen Heracles moest Willem het echter zonder de geschorste Demouge stellen. Met het vaste aanspeelpunt toekijkend vanaf de tribune, kwam het opportunistische spel van de Tilburgers totaal niet tot uiting. Omdat ook het talentloze Heracles niet in staat was ook maar iets te creëren, ontwikkelde de wedstrijd zich in de eerste helft tot een Eredivsie-onwaardige demonstratie van onkunde.

Naarmate de tijd verstreek, kwam er iets meer vuur in het spel van vooral de thuisclub, maar na 64 minuten spelen was het leukste moment van de avond de entree van een zwarte kat die door het strafschopgebied van Willem II heen sprintte. Wellicht bracht het dier ongeluk aan de defensie van de thuisclub, want drie minuten later was het raak voor Heracles. Ragnar Klavan speelde met gevoel de bal tussen de Willem II-defensie door naar Willy Overtoom, die klaar stond om met buitenkant rechts voor de 1-0 te zorgen.

Met nog 23 minuten op de klok had Willem II voldoende tijd om nog iets terug te doen, maar de ploeg bleef onmachtig en kon geen moment aanspraak maken op een gelijkamer. Demouge mag zijn waarde zelf al talloze keren bewezen hebben, tegen Heracles waren het zijn falende ploegmaten die de onmisbaarheid van de spits aantoonden.