zondag, 13. april 2008 - 17:43

Willem II zet Feyenoord te kijk

(Elfvoetbal) Feyenoord heeft in Tilburg de kans laten liggen om op te klimmen naar de vierde plaats, na de nederlaag van sc Heerenveen en het gelijkspel van FC Twente. De Rotterdammers gingen tegen Willem II met 3-1 onderuit, waardoor de club genoegen moet nemen met een zesde positie op de ranglijst.

Bij rust stond Willem II al met 3-0 voor, dankzij twee enorme blunders van doelman Sherif Ekramy, die keepte omdat Henk Timmer geblesseerd is aan zijn lies. Tilburgse doelpunten kwamen op naam van Frank Demouge (tweemaal) en Saïd Boutahar. André Bahia deed namens Feyenoord iets terug.

Feyenoord begon in Tilburg zwak aan de wedstrijd. Het was Ekramy die verantwoordelijk werd gehouden voor de slechte start. Al na zeven minuten kwam Willem II eenvoudig op voorsprong. Na een hoge voorzet liet de wild uitkomende Egyptenaar de bal uit zijn handen glippen, waarna Demouge voor open doel kon inschieten: 1-0.

In de twintigste minuut ging Ekramy opnieuw gruwelijk in de fout. In al zijn enthousiasme om zich te bewijzen, kwam de goalie wederom te onbesuisd uit zijn doel gelopen. Demouge kreeg daardoor de mogelijkheid om zijn tweede treffer binnen te koppen: 2-0.

Deze klap kwam Feyenoord maar moeilijk te boven, waardoor Willem II simpel stand kon houden. Pas tegen het einde van de eerste helft kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Het leverde enkele wapenfeitjes op voor Jonathan de Guzman, Luigi Bruins en Leroy Fer, maar keeper Kenneth Vermeer toonde zich in tegenstelling tot zijn collega aan de andere kant wel in grote vorm. Met een aantal atletische reddingen hield hij op fraaie wijze zijn doel schoon.

In een fase waarin een Rotterdamse treffer in de lucht hing, kregen de bezoekers nog een derde treffer om de oren. Saïd Boutahar kon na een goed uitgevoerde counter alleen op Ekramy af en rondde koelbloedig af: 3-0.

In de tweede helft moest Feyenoord noodgedwongen alles of niets spelen, waardoor er voor Willem II nog meer ruimte kwam voor de tegenaanval. De ploeg van trainer Andries Jonker kreeg genoeg mogelijkheden, maar miste de echte scherpte om de opponent met een monsterscore terug naar huis te sturen.

Ook Feyenoord kreeg een aantal kleine kansjes, maar Vermeer behield zijn goede vorm. In de 74ste minuut had de doelman echter geen antwoord op het schot van de geheel vrijstaande Bahia, die na een pass van De Guzman de Rotterdamse eer nog enigszins redde: 3-1.

Veel hoop op een goed resultaat kregen de gasten hier niet door, want de lange halen die Feyenoord daarna naar voren bleef geven, konden door de Willem II-verdedigers eenvoudig worden weggekopt. De grootste kansen in de slotfase waren zelfs voor de thuisploeg, maar omdat vooral het vizier van invaller Rydell Poepon niet geheel op scherp stond, bleef het bij 3-1.

Na afloop toonde Van Marwijk zich uiteraard niet gelukkig met het dure puntverlies. "Als je op zo'n manier de goals weggeeft, kun je een wedstrijd nooit meer winnen," aldus de oefenmeester. "Het is doodzonde dat we hier verliezen, anders zouden we zeker zijn geweest van een plaats bij de eerste vijf. Nu moeten we volgende week nog volop aan de bak."

Ondanks een 3-0 voorsprong, was Andries Jonker tijdens de wedstrijd niet gerust op een goede afloop: "We hebben dit seizoen al vaker een overwinning uit handen gegeven, waardoor ik tegenwoordig niet meer rustig achterover durf te leunen. Gelukkig hebben we de punten ditmaal wel in eigen huis gehouden, waardoor we een grote stap hebben gezet in de strijd tegen degradatie. Het is aan ons om het karwei volgende week af te maken."