maandag, 1. december 2008 - 23:51

Wim de Gelder nieuwe burgemeester van Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn

Vanavond (maandag) is dhr. Wim de Gelder tijdens een bijzondere raadsvergadering geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van Alphen aan den Rijn.

De installatie vond plaats in het stadhuis van Alphen. Dhr. de Gelder legde zijn belofte plechtig af aan de Commissaris der Koningin van de provincie Zuid-Holland, dhr. Jan Franssen. Daarna is hij als nieuwe burgemeester in de raad geïnstalleerd.

Wim de Gelder was tot 1 december 2008 burgemeester in Bloemendaal. Hij volgt Nico Schoof op die op 1 november 2008 afscheid heeft genomen als burgemeester van Alphen aan den Rijn. Na het afleggen van de belofte werd De Gelder van harte welkom geheten door Ank de Groot, de plaatsvervangend voorzitter van de raad en Robert Blom, loco-burgemeester. Daarna werd hij door alle fractievoorzitters welkom geheten. Ook de burgemeester van Zoeterwoude, mevrouw Bloemen, voorzitter van de burgemeesterskring, sprak warme woorden tot de nieuwe burgemeester.

De bijeenkomst eindigde met een speech van de kersverse burgemeester en een borrel voor de aanwezigen. Op maandag 5 januari 2009 tijdens de nieuwjaarsreceptie kunnen inwoners van Alphen aan den Rijn, Zwammerdam en Aarlanderveen kennis komen maken met hun nieuwe burgemeester.
Provincie:
Tag(s):