maandag, 14. april 2008 - 21:13

Windturbines op Ecofactorij

Apeldoorn

De gemeente Apeldoorn wil vijf windturbines plaatsen op en nabij het bedrijventerrein de Ecofactorij aan de N345 ten zuidoosten van Apeldoorn. Om deze te kunnen plaatsen wil de gemeente de bestemmingsplannen Bedrijventerrein Apeldoorn-Oost en Broekland-Woudhuis herzien.

De gemeente is op dit moment bezig met de voorbereidingen hiervan. De plaatsing van de windturbines passen volgens de gemeente in haar ambitie van ‘Apeldoorn energieneutrale stad’.

Met het realiseren van de vijf windturbines levert de gemeente een hoeveelheid schone energie die vergelijkbaar is met het verbruik van 7.500 tot 8.000 huishoudens.

Sinds 1999 is de gemeente bezig met de voorbereidingen voor het plaatsen van vijf windturbines op en nabij bedrijventerrein de Ecofactorij. Duurzame energie projectontwikkelaar Evelop heeft de plannen verder uitgewerkt. Evelop ontwikkelt en beheert duurzame energieprojecten zoals windenergie (op zee en op land), bio- en zonne-energie in binnen- en buitenland.

De gemeente verwacht dat binnenkort de laatste onderzoeken worden afgerond, die zullen uitwijzen of het plaatsen van windturbines op de Ecofactorij mogelijk is. De resultaten hiervan heeft de gemeente nodig om het bestemmingsplan te kunnen herzien. Voor het herzien van het bestemmingsplan zal de gemeente de gebruikelijke procedures volgen. Bewoners en belanghebbenden krijgen de gelegenheid te reageren op de plannen.
Provincie:
Tag(s):