vrijdag, 1. augustus 2008 - 11:05

Winkelcentrum gesloten om asbestonderzoek

De gemeente Westland heeft een asbest inventarisatiebedrijf opdracht gegeven voor een nader onderzoek naar de aanwezigheid van concentraties asbest in winkelcentrum De Koningswerf in ’s-Gravenzande. Dit bedrijf zal vanaf vrijdagochtend 1 augustus het gehele winkelcentrum aan een nauwkeurig onderzoek onderwerpen. Dit heeft de gemeente vrijdag 1 augustus laten weten.

Omdat gevonden stoffen ook moeten worden geanalyseerd zullen de resultaten hiervan niet voor maandag 4 augustus bekend zijn. Dit betekent ook dat de winkels in ieder geval tot dat moment gesloten zullen blijven. 'Afhankelijk van de uitkomsten zal bekeken worden welke vervolgstappen nodig zijn', meldt de gemeente.

Oriënterende metingen
De wetgeving bepaalt, dat de algemene bevolking niet mag worden blootgesteld aan asbestdeeltjes in de lucht, als dit meer is dan het ‘Verwaarloosbaar Risiconiveau’.

Bij oriënterende metingen in het winkelcentrum werd een hoger niveau gemeten. Een uitgebreider vervolgonderzoek is nu noodzakelijk om en vollediger beeld te krijgen.

Mensen die vragen hebben kunnen de GGD hierover telefonisch benaderen (079-3430888).
Provincie:
Tag(s):