zaterdag, 12. april 2008 - 19:31

Winkeldief neemt elektronische detentie niet zo nauw

Tilburg

De politie heeft gistermiddag op het St. Pietersplein een 34-jarige Tilburger aangehouden ter zake winkeldiefstal. De dief bleek had om zijn enkele een apparaat, dat dient voor personen die in elektronische detentie zitten.

De dief had op de Besterdring in een winkel diverse goederen gestolen met een winkelwaarde van 57 euro. Hij was met een mandje met levensmiddelen via de ingang toen een andere klant binnenkwam, uit de supermarkt gelopen zonder deze te betalen. Hij werd daarbij achtervolgd door een medewerker die hem uiteindelijk op het St. Pietersplein achterhaalde.

Tijdens de veiligheidsfouillering bleek dat de verdachte een elektronische enkelband om had. Hij bleek de straf te hebben gehad vanwege het rijden tijdens een rij ontzegging en wildplassen. Daar hij niet voldaan heeft aan de schorsende voorwaarden, is hij in overleg met de officier van justitie vastgezet, Hij is vanmorgen naar de PI Roermond gebracht en moet het resterende deel van zijn straf tot 16 april aanstaande daar uitzitten.
Provincie:
Tag(s):